Enota Najdihojca

Zimske radosti v vrtcu Najdihojca

Letošnja zima se nam je razodela v vsej svoji raznolikosti, saj nam je postregla z različnimi naravnimi pojavi, ki smo jih vsak dan spoznavali, opazovali in občudovali.

Le toplo zimsko obleko za utrujeno zemljico smo vsak dan bolj pogrešali. O njej smo lahko brali le v pravljicah in opevali v pesmicah o babici Zimi.

Končno pa nas je zima le obdarila s snegom in tudi naše igrišče se je čez noč spremenilo v zimsko pravljico. Sprva smo belo odejo opazovali le skozi okno, kmalu pa nas niti mraz ni mogel več zadržati v igralnici. Oblečeni v topla zimska oblačila smo se predali zimskim radostim. Odrasli smo otrokom to omogočili in jih vzpodbujali, da so spoznavali sneg z vsemi čutili. Najmlajši so sneg še začudeno in nezaupljivo opazovali, medtem ko so ga drugi že pogumno tipali, gnetli in okušali, ter na ta način spoznavali njegove lastnosti.

zimske radosti-najdi (1) zimske radosti-najdi (2)

Kmalu je bilo v snegu opaziti nešteto sledi drobnih otroških nožic, ki so jih otroci zvedavo opazovali, prepoznavali in primerjali med seboj.

Hribček pred vrtcem je res majhen, a nam je nudil veliko veselja, ko smo se na različne načine spuščali po njem ter tako preizkušali in razvijali svoje gibalne sposobnosti.

zimske radosti-najdi (3) zimske radosti-najdi (4)

Upamo, da se nam bo v naslednjih dneh na igrišču pridružil tudi sneženi mož.

Vida Žontar, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content