Prehrana

Tradicionalne slovenske jedi

V okviru projekta zdrav vrtec in programa ekošole, ki potekata v našem vrtcu, se z otroki veliko pogovarjamo o zdravi prehrani ter o prehrani naših babic in dedkov. Jedilnike smo popestrili s tradicionalnimi slovenskimi jedmi. Spoznavamo dolenjske, prekmurske, gorenjske, notranjske, koroške, štajerske, zasavske, goriške in primorske jedi. 

Vabimo vas, da z obujanjem tradicionalnih slovenskih jedi nadaljujete tudi doma. Spodaj si lahko ogledate in preizkusite nekaj receptov. Dober tek!

Dolenjske jedi: JapčnikKorejevecSoparjeni pehtranovi štruklji
Prekmurske jedi: PosolankaPrekmurski retašiSkÜia
Gorenjske jedi: Ajdova meštaGovnačŠaraGorenjska prata ali budl
Notranjske jedi: Pečena jabolka z orehi in medomBloška trojka
Koroške jedi: Flosarski golaž s polentoKoroški nadeti skutni rezanciLuknja-Sladka kaša
Štajerske jedi: Štajerska kisla juhaHaloška gibanicaŠtajerski sirček
Zasavske jedi in jedi osrednje Slovenije: Rokovnjaški lonecGrenadirmaršBizgec
Goriške in primorske jedi: Frtajla s špargljiIstrska rižotaPolenta s skuto

Aktualni jedilniki

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content