Enota Medvedek

Zelena hiša, Bevkova 18

Razvojni oddelek

Predstavitev

Enota Medvedek je največja enota našega vrtca. Stoji na Graški Dobravi, v neposredni bližini osnovne šole in gimnazije. Dvanajst oddelkov deluje na dveh lokacijah. Devet skupin je v centralnem vrtcu, kjer se nahaja še uprava, del svetovalne službe, kuhinja in pralnica, tri skupine pa v dislocirani »Zeleni hiši« na Bevkovi 18. Del enote je tudi razvojni oddelek, v katerega so vključeni otroci s posebnimi potrebami. Sobivanje z njimi bogati življenje vseh, saj pomembno prispeva k razumevanju in sprejemanju drugačnosti.

Igralnice prvega starostnega obdobja imajo neposreden dostop do pokrite terase, ki omogoča bivanje na prostem v različnih vremenskih razmerah. Vrtec ima tudi veliko igrišče, kjer imajo otroci za igro in raziskovanje na voljo razgiban teren s travnato in tlakovano površino, več peskovnikov, različna igrala in športne rekvizite. Možnosti za aktivno preživljanje časa v naravi nam ponujajo še javna igrišča v okoliških naseljih ter travniki in gozd v neposredni bližini. Sodelujemo z različnimi ustanovami v mestu – obiskujemo knjižnico, glasbeno šolo, muzej. V našo sredino radi povabimo gasilce in druge posameznike, ki s svojimi obiski popestrijo dogajanje. Nekajkrat letno organiziramo neformalna srečanja s starši in tako gradimo povezanost med družino in vrtcem.

Strokovni delavci se vse leto trudimo omogočati pestre dejavnosti in ustvarjati pozitivno klimo, z željo, da bi se otroci v času, ki ga preživijo v vrtcu, dobro počutili, ob tem pa pridobili različna znanja in izkušnje, ki bodo prispevale k njihovemu celostnemu razvoju.

KONTAKTI
+386 1 896 25 35  (pikapolonice in polžki)
+386 1 896 25 36  (medvedki in polhki)
+386 1 896 25 37 (miške, zajci in race)
+386 1 896 25 40  (metulji in lučka)
+386 1 898 70 11  (žabice, zmajčki in kobilice)

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content