Enota Griček

Predstavitev

Na hribčku, nedaleč od mesta, v prijetnem naselju zasebnih hiš, stoji vrtec Griček.

V enoti delujeta dva oddelka, kombiniran oddelek (od 1 do 4 let stari otroci) in heterogeni oddelek (od 4 do 6 let stari otroci). Prostori so svetli in zelo prostorni, povezani med seboj. Pohvalimo se lahko z veliko garderobo in dvema manjšima terasama, kar izkoristimo za različne aktivnosti.

Igro na prostem, kot je vožnja s skiroji, poganjalci, risanje s kredami, izvajanje različnih gibalnih poligonov in štafetnih iger, otrokom ponudimo na našem asfaltnem dvorišču. Za uživanje v naravi, igri v peskovniku in premagovanju naravnih vzpetin, uporabljamo travnato igrišče, ki se nahaja v bližini vrtca. Na igrišču je tudi kozolec, ki v poletnih dneh otrokom nudi  senco. Trudimo se, da veliko dejavnosti izvedemo v naravnem okolju naše bližnje vzpetine Sitarjevec. Večkrat se odpravimo v gozd in na večji prostor pred vhodom v rudnik. Tam poiščemo svoj mir in uživamo v naravi, v vseh letnih časih.

V vrtcu smo povezani in delujemo kot družina, drug drugemu nudimo pomoč. Starejši otroci pomagajo mlajšim in s tem pridobivajo občutek odgovornosti in pripadnosti, mlajši se od njih učijo in gradijo samozavest ob uspehu. Spodbujamo jih k samostojnosti, razvijamo vedoželjnost, omogočamo aktivno raziskovanje skozi igro, preko katere samostojno pridejo do rezultata. Skrbimo za dobro počutje otrok in staršev, s tem, da vzpostavljamo odprt odnos, ki temelji na spoštovanju in odgovornosti.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content