Enota Najdihojca

Predstavitev

Enota Najdihojca v Litiji je svoja vrata odprla že leta 1971.

Dobrih 50 let kasneje je zaradi dotrajanosti stare stavbe, v neposredni bližini, zrasel težko pričakovani novi vrtec, grajen z okolju prijaznimi materiali in v skladu s principi trajnostne gradnje.

 Na veliko veselje otrok, staršev in zaposlenih, ga je v septembru 2022, prvič napolnil otroški živ-žav.

Osem sodobnih igralnic, od katerih so štiri neposredno povezane z zunanjo teraso in igriščem, se razprostira v dveh etažah. Dodano vrednost predstavljata večnamenska prostora, plezalni steni in prostorno igrišče z raznolikimi igrali.

 Enota Najdihojca se nahaja v centru mesta, v neposredni bližini Osnovne šole Litija. Prednost enote predstavlja tudi bližina športne dvorane, knjižnice, Mestnega muzeja in drugih institucij, kar omogoča uspešno sodelovanje in povezovanje vrtca s širšim družbenim okoljem. Kljub urbanemu okolju, sredi katerega se vrtec nahaja, le ta zagotavlja dovolj možnosti tudi za kakovostno in vsebinsko bogato izvajanje športno/gibalnih in raziskovalnih dejavnosti ter vsakodneven stik z naravo.

Strokovni delavci odgovorno in strokovno načrtujemo in vodimo vzgojno-izobraževalni proces, ki temelji na medsebojnem spoštovanju, aktivnem vključevanju in učenju otrok. Z zagotavljanjem varnega in spodbudnega okolja omogočamo otrokom potrebna spoznanja in izkušnje za samostojno in igrivo življenje.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content