Enota Najdihojca

Zahvala enoti Najdihojca s strani Čebelarskega društva Litija

V petek, 18. novembra 2016, je potekal deseti vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, kateremu smo se pridružili tudi iz vrtca Najdihojca. Medeni zajtrk je vključeval med, maslo, kruh, mleko in jabolko lokalnih pridelovalcev.

Ob tej priložnosti smo medse povabili čebelarja, Ksenijo in Janeza Dremelj iz Dragovškega. Tako kot vsako leto, se našemu povabilu z veseljem odzoveta in nas obiščeta.

Otrokom sta predstavila čebeljo družino ter njihove naloge v panju skozi letne čase in glede na starost čebele. Preko virtualne satovnice smo videli kako je označena matica in kakšno funkcijo ima v panju. Otroci so lahko videli, kakšno zaščitno obleko uporabljajo čebelarji in jo lahko tudi oblekli. Podarila sta nam tudi med, katerega bomo pridno uživali pri zajtrku in si z njim osladili čaj. Prišli smo do spoznanja, da je čebela s svojim opraševanjem zelo pomembna za človeka in imajo prav zato svoje varuhe – čebelarje.

Obisk zakonca Dremelj pa je bil letos poseben prav zato, ker sta nam s strani Čebelarskega društva Litija izročila Zahvalo za sodelovanje pri izvedbi medenega zajtrka in neprecenljivo pomoč pri osveščanju otrok o pomenu čebel in čebelarstva, na katero smo zelo ponosni.

V zahvalo obisku in na pobudo Čebelarske zveze Slovenije smo za konec še vsi skupaj zapeli Čebelarja, Ansambla Lojzeta Slaka.

Mateja Jerant, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content