Enota Najdihojca

Veselo v praznične dni

Vsako leto se tako najmlajši kot odrasli veselimo čarobnega decembra, v katerem se začnemo pripravljati na predpraznične dni.

Otrokom smo pripravile različne dejavnosti, preko katerih so spoznavali vse tri dobre može, z različnimi pravljicami, gibalnimi in rajalnimi igrami, čajanko, peko palačink, piškotov in izdelovanju okraskov, smo jim poizkušale  pričarati praznično vzdušje.

marj. nov.dec 2012 231 marj. nov.dec 2012 251

Preko zgodb so spoznavali navade praznovanj v drugih kulturah, izvedeli so kje sta doma Božiček in Dedek Mraz. Veliko pozornosti smo namenili tudi glasbi, otroci so igrali na male instrumente, se igrali glasbene didaktične igre in razlikovali med glasnim in tihim petjem. Vsakodnevno smo izpolnjevali naloge na adventnem koledarju, ki so jim bile zelo zabavne, priredili smo tudi karaoke. V petek, 14.12. je bila naša naloga, da preberemo pravljico in imeli smo srečo, ta pravljica je bila drugačna kot ponavadi, ker nam jo je pripovedovala upokojena vzgojiteljica ga. Olga Sinreih.

zvončki 248 zvončki 255

Otroci so jo pozorno poslušali, kasneje pa so se preizkusili v igri z lutkami iz pravljice. Hvala Olgi za popestritev decembrskih dni. K sodelovanju smo povabili tudi starše, da so se nam pridružili že na vsakoletnem pohodu z lučkami po našem mestu. Letos je škrat otrokom  pripravil hudomušno presenečenje. Skril  je vse lučke, tako da smo se morali na pot odpraviti brez njih. Na poti  je puščal sledi, ki so nas vodile do dvorane na Stavbah. Tam nas je pričakal in nas povabil v kino, na ogled božične risanke. Po končani risanki smo se s prižganimi lučkami odpravili do vrtca na piškote in čaj. Vzdušje je bilo zelo prijetno.

Renata Mlinar, vzgojiteljica

Več fotografij je fotogaleriji.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content