Enota Najdihojca

Smučarska skakalka Maja Vtič na obisku v vrtcu Najdihojca

V okviru projekta naše enote, Športne igrarije z aktivnimi športniki, smo v tem mesecu gostili našo najboljšo smučarsko skakalko, Majo Vtič. Največja skakalnica na kateri je skočila je 140-metrska v nemškem Kligenthalu. Tam je dosegla tudi svoj osebni rekord, saj je skočila kar 147 metrov. Sodelovala pa je tudi na zimskih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, kjer je osvojila 6.mesto. Pove, da ima pokalov, medalj, priznanj toliko, da jih ne šteje več.

Maja nam je z največjim veseljem predstavila ta adrenalinski in precej nenavaden ženski šport. Pokazala nam je vse rekvizite, ki jih potrebuje pri skokih: od kombinezona, čelade, očal, rokavic, … razen smuči, ki jih ni mogla spraviti v svoj avto, saj so zelo dolge – segajo kar do naših »luči« v igralnici. S seboj je prinesla tudi videoposnetke svojih skokov in naše občudovanje se je še povečalo. Naučila nas je dva pomembna smučarska elementa pri skokih: pravilen počep in doskok v telemark. Tudi razgibavali smo se tako, kot počne Maja pred vsako tekmo. Na koncu našega druženja pa je vsak otrok dobil razglednico z njeno podobo v letu s skakalnice in podpisom.

Res je občudovanja vredna ta naša Maja: je pogumna, vztrajna, vestna, disciplinirana, potrpežljiva, samozavestna, osredotočena na svoje delo, … Vse to so pomembne človeške vrline, ki ji pomagajo do odličnih športnih rezultatov, nam pa daje vzgled, ki ga želimo posnemati.

Marjana Pušnik, vodja enote Najdihojca

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content