Enota Najdihojca

Prispevek k večji varnosti otrok v prometu

V vrtcu sistematično, strokovno in kontinuirano pristopamo k vzgoji otrok na področju prometne vzgoje. Počasi in postopoma si otroci pridobivajo izkušnje in spoznanja o prometu.

Otroci tako že kmalu spoznajo, da je promet sila resna stvar, kjer si ne moremo privoščiti napak. Strokovni delavci skrbimo, da so dejavnosti s področja prometne vzgoje pestre in zanimive.

Sodelujemo z različnimi zunanjimi sodelavci in institucijami. Ob tednu mobilnosti smo se z veseljem odzvali povabilu gospe Helene iz podjetja Avtoservis Kastelic Litija, da si na njihovem dvorišču ogledamo otroško interaktivno in poučno gledališko predstavo: Petjin kolesarski izlet v izvedbi zavoda “Enostavno prijatelji”.

mobilnost-najdi (1) mobilnost-najdi (3)

Policist Srečko in deklica Petja sta otroke na duhovit in privlačen način poučila, kako se vesti v prometnem okolju, da bodo postali previdni in vestni udeleženci prometa. Produkcijsko predstavo je sofinanciralo podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires, ki je tudi ambasador varnosti. Podjetje je vsem otrokom podarilo odsevne brezrokavnike, da bodo na cesti bolj vidni.

mobilnost-najdi (2) mobilnost-najdi (4)

mobilnost-najdi (5) mobilnost-najdi (6)
Otroci in strokovne delavke enote Najdihojca se najlepše zahvaljujemo gospe Heleni za pobudo in povabilo ter gospe Martini za vse dobrote, s katerimi smo se sladkali po predstavi.

Marjana Pušnik, vodja enote

 

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content