Enota Najdihojca

Pomladansko srečanje v naravi – povezovanje družin v Najdihojci

V vrtcu Najdihojca smo se odločili izkoristiti prve pomladanske dni za nepozabno srečanje s starši in njihovimi mladimi raziskovalci v naravi. Zbrali smo se na začetku poti, pod Sitarjevcem, kjer smo prejeli navodila za dogodivščino, ki nas je čakala.

Starši in otroci so se prelevili v prave raziskovalce, pripravljene na odkrivanje skrivnosti narave. S svojimi malčki so se podali na pot, pri čemer je vsak dobil nalogo, da poišče nekaj bodečega, blatnega, modrega, pikčastega, črtastega in še več.

Največji izziv pa jih je čakal na vrhu poti, kjer so bili pozvani, da poiščejo in prinesejo nekaj naravnega materiala. A to ni bila le naloga za posameznike – vsak je prispeval svoj del k skupnemu umetniškemu projektu, ki smo ga ustvarili skupaj.

Kljub temu, da se je na nebu pojavila grožnja padavin in nas je nekaj kapljic tudi ujelo na poti navzdol, smo se v naravi odlično zabavali. Skupno druženje in spoznanja otrok so bila neprecenljiva. Vsaka nabrana školjka, vsak list ali vejica, ki smo jo prinesli s seboj, je bil del naše skupne zgodbe o raziskovanju in odkrivanju lepot narave.

Pomladansko srečanje v naravi je bilo ne le priložnost za povezovanje družin, temveč tudi za izkazovanje spoštovanja do narave ter spodbujanje radovednosti in ustvarjalnosti pri otrocih. Prepričani smo, da bodo ti nepozabni trenutki ostali v naših spominih še dolgo časa.

Ema Knežević, vodja enote

FOTO UTRINKI

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content