Enota Najdihojca

Poletje v Najdihojci

Težko pričakovano poletje je tukaj. Nekateri že odhajajo na počitnice, drugi so še v pričakovanju le teh. Ni pomembno, kje jih bomo preživeli, skupna doživetja so lahko prijetna kjerkoli. Pogosto ni potrebno veliko, da se preprosta, vsakdanja opravila spremenijo v poseben dogodek.

Tudi življenje v vrtcu poleti postane še bolj sproščeno in zabavno. Otroci iz skupine Medvedki so poletje pozdravili z zajtrkom na prostem. Na svežem, jutranjem zraku, v prijetni senci na našem igrišču, je zajtrk postal nepozabno doživetje in še bolj je teknil kot ponavadi.
IMG_0939[1] IMG_0957[1]
Poleti še več dejavnosti prenašamo na igrišče, saj nam košata drevesa zagotavljajo hladno senco tudi v najbolj vročih dneh, bogato opremljeno igrišče pa ponuja dovolj možnosti in izzivov tako za vodene dejavnosti kot prosto igro. K raznoliki gibalni aktivnosti, kot so različne naravne oblike gibanja, elementarne igre in igre z žogo, otroke spodbujamo v zgodnjih dopoldanskih urah; toplejši del dneva pa je namenjen bolj umirjenim dejavnostim, ko se, v okviru ponujenih možnosti , otroci lahko prosto igrajo, spoznavajo različne likovne tehnike in materiale, se igrajo družabne, rajalne in socialne igre ali ustvarjajo v peskovniku. Seveda poleti brez vode ne gre, zato strokovni delavci poskrbimo, da je te vedno dovolj, tako za pitje, kot tudi za osvežitev in mokro zabavo.
IMG_0779 IMG_0802[1]
S pestrim počitniškim programom pa bomo poskrbeli za to, da otroci aktivno in sproščeno preživijo poletne dni in si naberejo novih izkušenj, energije in lepih spominov za hladnejše dni.

Vida Žontar, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content