Enota Najdihojca

Obiskali smo KSP Litija

V petek, 10. maja 2013, smo se z otroki starejše skupine iz vrtca Najdihojca odpravili na ogled KSP Litija. Načrtovani obisk je otroke razveselil. V nahrbtnike so naložili odpadne baterije in kartuše, saj so želeli, da bi tudi sami pripomogli k ločevanju odpadkov v posebne zabojnike. Radovednost, pričakovanje in veselje, da nosijo nekaj teže ločevalnih predmetov, jim je pospeševalo korak do zastavljenega cilja.

Doživeli smo zelo prijeten in lep sprejem gospe Marte Peršin. Navdušenje otrok je postalo nepopisno, ko so vsi dobili možnost, da se usedejo v smetarsko vozilo. Izvedeli smo, da je potrebno vozila ob petkih tudi temeljito očistiti, zato smo se primerno odmaknili curkom vode. Na njihovem dvorišču smo si ogledali tudi zabojnike za ločevanje. Njihovo poimenovanje otrokom ni povzročalo težav, saj so ekološko že ozaveščeni. V zabojnik za nevarne odpadke so odložili baterije in kartuše, ki so jih prinesli.

Skupaj, kot skupina, smo se stehtali na posebni tehtnici, na kateri se sicer tehtajo vozila s smetmi. Gospa Marta nam je povedala, da je naša teža 620 kg. S sodelavko se strinjava, da sva tudi sami nekaj pripomogli k tej teži 🙂

Doživeli pa smo tudi presenečenje s pogostitvijo. Posladkali smo se z bomboni in lizikami ter odžejali s sokom. V dar smo dobili zabojnike za biološke odpadke za vse skupine v vrtcu. Ker imamo v vrtcu zeliščni vrtiček, nam bodo zelo prav prišli za odlaganje odpadkov na kompost.

obisk komunale-cebelice 1 obisk komunale-cebelice 5

Ko smo odhajali, je sijalo sonce. Najmočneje pa so se žarki iskrili v očeh otrok, saj so doživeli zelo lep in doživet dan. Zahvaljujemo se vsem na KSP Litija, ki so nam omogočili, da smo spoznali pomen njihovega dela. Zavedamo se, da je skrb vsakega posameznika, da primerno ravna s komunalnimi odpadki , saj bomo le tako ohranili čisto bivalno okolje in naravo.

Gordana Žagar, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content