Enota Najdihojca

Obisk medicinske sestre

V prvem starostnem obdobju je zelo pomembno, kako otroci spoznavajo in se seznanjajo z novimi dogodki. Ponavadi se vse to dogaja preko njihove izkušnje.

Zelo pomemben je prvi vtis. Ker vemo, da otroci velikokrat doživijo neprijetno izkušnjo pri obisku zdravnika, smo se v enoti Najdihojca – na Gričku odločili, da bomo v vrtec povabili medicinsko sestro in s tem naredili korak naprej pri preprečevanju strahu pred medicinsko uniformo. Na povabilo se je odzvala medicinska sestra ga. Romana Jerele, ki v litijskem zdravstvenem domu izvaja preventivno službo v vrtcih in šolah. Otrokom je na zelo prijeten način predstavila vlogo medicinske sestre in zdravnika. Preko lutke je poskušala otroke navajati na premagovanje strahu pred obiskom zdravnika.

obisk med_sestre (2)

Na začetku je bilo nekaj otrok zelo zadržanih in niso želeli sodelovati, proti koncu pa si je med otroki pridobila zaupanje in so ji dopustili, da jim je »poslušala srček«. Vse pripomočke so otroci preizkusili tudi na lutkah-dojenčkih. Bili so zelo radovedni in sproščeni.

Vzgojiteljica Renata Mlinar

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content