Enota Najdihojca

Obisk geologinj iz Geološkega zavoda Slovenije 

V enoti Najdihojca, v skupini Ježkov, sta nas obiskali geologinji Teja Čeru in Mateja Jemec Auflič. Predstavili sta nam dinozavre in obdobja v katerih so živeli. Tako so dinozavri za en dan oživeli v naši igralnici. 

Otroci so bili pripravljeni sodelovati, saj jih zanima vse, kar je povezano z dinozavri. Čarobnost dinozavrov je burila domišljijo otrok. Otroke sta geologinji pritegnili s plakati dinozavrov in plastičnimi figurami. Poimenovali sta jih, otroci pa so spoznali, da so obstajali mesojedi in rastlinojedi dinozavri, odkrivali so tudi razlike med njimi. Primerjali so velikost otrokovih stopinj s stopinjami dinozavrov. 

To, da so živeli v “kredi”, je naši obiskovalki spravilo v smeh, kajti mali raziskovalci so najprej pomislili na kredo za tablo. Geologinja Teja izdeluje tudi naravne barve, ki jih je prinesla s seboj. Vse barve, razen modre, so nastale iz mineralov in kamnin. Najbolj ponosni smo bili na rumenkasto barvo, barvo limonita, ki je prišla naravnost iz rudnika Sitarjevec. In tako smo izvedli delavnico z barvanjem dinozavrov, kjer so otroci uporabljali naravne barve.

Hvaležni smo, ker sta nas gostji na prijeten in otrokom razumljiv način popeljali v svet, ki je za otroke magičen, oddaljen in težje razumljiv. 

Ivanka Mlinar 

FOTO UTRINKI

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content