Enota Najdihojca

Obisk dedkov in babic v vrtcu

Babica in dedek gojita do svojih vnukov prav poseben odnos. Odnos, ki ga razumejo in osvojijo samo oni, je posebno bogastvo v otrokovi družini in je najbližje prav njim, vnukom in vnukinjam. To vez smo skušali strokovni delavci vrtca še bolj približati in utrditi z njihovim obiskom v vrtcu.

Tako so v petek dopoldne dedki in babice izpolnili eno izmed največjih želja otrok, saj so se jim pridružili pri gibalnih dejavnostih na igrišču vrtca. Odzvali so se  v velikem številu.

Otroci so ta dan še bolj uživali v gibanju ter se še z večjim veseljem vključevali v vodene dejavnosti, ki so potekale v okviru projekta Mali sonček. Prav vsi so bili še dodatno motivirani, saj so jih spodbujali, opogumljali, jim pomagali in z njimi sodelovali njihovi dedki in babice. Otrokova prizadevanja, poizkuse in rešitve so jemali resno in jih na koncu nagradili z gromkim aplavzom.

Z velikim zanosom smo dedkom in babicam zapeli našo novo himno, jim zaplesali ter jih na koncu pogostili z ledeno kavo.

Mislimo, da so dedki in babice uživali in da smo jim popestrili njihov dan. Bilo nam je lepo in tudi v prihodnje si želimo še kakšno podobno srečanje.

Marjana Pušnik, vodja enote

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content