Enota Najdihojca

Kostanjev piknik v Najdihojci

V okviru neformalnih srečanj s starši, smo strokovne delavke enot Najdihojca in Griček, združile moči in organizirale kostanjev piknik. Otrokom in njihovim staršem so bile poleg obveznega pečenega kostanja ponujene tudi različne delavnice.

V okviru projekta »NTC sistem učenja«, so otroci ob razvijanju koordinacije, motorike in prilagajanja, urili tudi asociativno in funkcionalno mišljenje. Za sodelovanje na vsaki od delavnic, so morali v vrečki, namenjeni kostanju, poiskati žeton ustrezne barve in potiska ter z njim »plačati vstopnino«.

Tako so sodelovali v likovnih in gibalnih dejavnostih, pripravili pa so si lahko sadna nabodala. Prava atrakcija je bilo spoznavanje procesa in sodelovanje pri stiskanju svežega soka iz jabolk.

Vrečka z le še enim žetonom, je pomenila opravljene vse naloge. Za zadnjega,  rjavega, pa so udeleženci prejeli glavno nagrado – pečen kostanj.

Visoka udeležba na vseh delavnicah, količina pravilno oddanih žetonov in zadovoljni obrazi tako otrok kot staršev  so pokazali, da Kostanjev piknik ni le zadovoljil naša pričakovanja ampak jih je še presegel. To pa nam predstavlja nov izziv in postavlja nove mejnike pri organizaciji prihodnjih dejavnosti.

Ema Knežević, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content