Enota Najdihojca

Kostanjev piknik v Najdihojci

Igrišče pred vrtcem je v prvih jesenskih dneh bolj ali manj samevalo; le tu in tam ga je za kratek čas napolnil otroški živ-žav. Dejavnosti, ki smo jih sicer načrtovali, pa zaradi obilice dežja in mokre podlage niso bile izvedljive. A tudi tako smo spoznavali nepredvidljivost narave in raznolikost letnih časov.

Oblačnega torkovega popoldneva pa smo se, kljub slabi vremenski napovedi, le opogumili in sklenili, da deževno popoldne popestrimo s prijetnim srečanjem.

Otroke in starše smo povabili na, že tradicionalen, kostanjev piknik  z ustvarjalnimi delavnicami. Vse dejavnosti so zaradi dežja potekale pod nadstreški pred vhodi v vrtec, in kot kaže vreme ni vplivalo na veselo razpoloženje udeležencev, prav tako ni predstavljalo  ovire za domišljijo in ustvarjalnost otrok in staršev. Skupaj so ustvarjali v delavnicah, kjer so nastali zvočni nizi, viseči mobili, zmaji in gozdni možički, vse  iz naravnega materiala, ki smo ga predhodno zbirali in nabirali v naravi. Nekatere izdelke so otroci odnesli domov, drugi krasijo vrtec, povsod so lepa dekoracija in spomin na prijetno druženje.

Pika na i pa je bila seveda merica pečenega kostanja, ki smo ga s pomočjo staršev zbrali toliko, da ga je bilo dovolj za vse. Vsem se zahvaljujemo za pomoč in številno udeležbo.

 za kolektiv enote Najdihojca Vida Žontar, vzgojiteljica

Fotografije.

 

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content