Enota Najdihojca

Kostanjev piknik v enoti Najdihojca

Jesen je obdobje krasnih barv in čas za uživanje odličnih dobrot, ki nam jih mati narava ponuja na vsakem koraku. Še mesec oktober nas je razveselil s sončnim vremenom in toplimi temperaturami, ki kar vabijo na sprehode v gozd, ki je letos zelo radodarno s svojimi darovi. Ena od najbolj prepoznavnih lastnosti jeseni je tudi vonj po pečenem kostanju.

Zato smo si v četrtek, 13. oktobra 2022, v enoti Najdihojca popestrili popoldne s kostanjevim piknikom, skupaj s starši. Tekom tedna so otroci in starši pridno nabirali in prinašali kostanj v vrtec. Vzgojiteljice smo pripravile kostanj, žar za peko kostanja ter časopisni papir za izdelavo »meric«.  Vse je bilo pripravljeno za ta veseli dogodek, ki smo ga po dolgem času lahko izpeljale v tako lepem številu. Ampak tokrat otroci v vrtec niso vstopili skozi glavni vhod. Pot jih je popeljala skozi vrata na naše novo igrišče. Druženje se je odvijalo v sproščenem vzdušju, ob raziskovanju in igrah na igrišču. Otroci in starši so se posladkali s pečenim kostanjem in toplim čajem.

Po končanem pikniku smo spoznali, da so skupna druženja v sproščenem vzdušju pomembna za medsebojne odnose v družbi in da se naslednjo jesen zagotovo zopet zberemo.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Mateja Jerant

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content