Enota Najdihojca

Izlet na Vače

Vsem našim dejavnostim med letom smo za piko na i na koncu šolskega leta dodali še izlet. Skupaj z otroki smo prišli do zamisli, da bi se nekam odpravili z avtobusom, izbrali smo si Vače.

Na prijetno ogreto četrtkovo jutro smo v vrtcu še pozajtrkovali, nato pa se odpravili na avtobus. Na Vačah smo si najprej ogledali prostore vrtca Sonček, ki nas je ta dan gostil. Skupaj s starejšimi otroki smo se odpravili na izlet. Pot nas je najprej vodila v Reber, kjer se nam je razprostrl čudovit pogled na Vače in naprej v dolino, skoraj do Litije. Nato smo nadaljevali pot skozi gozd, do gozdnega igrišča vaških sončkov, ki so ga poimenovali Mačji grad. »Igrišče« se namreč nahaja na prostoru, kjer je včasih stala graščina Katzenberg. Otroci so med potjo opazovali naravo, poslušali zgodbe in legende o Keltih, vitezih in vseh ostalih, ki so včasih živeli na tem območju. Pri lovski koči smo se poigrali v senu, nabrali zelišča za naš zdravilni čaj, se naučili pesmico o naši rjavi kravi in si krave tudi ogledali. Posedeli smo za grajsko mizo, nato pa so nas prazni želodčki pregnali nazaj v vrtec. Po kosilu smo si ogledali še fosilno morsko obalo, vaško situlo, sušilnico lanu in mini kmetijo vzgojiteljice Vide.

Polni vtisov, novega znanja in novih prijateljstev, smo se z avtobusom odpeljali nazaj v Najdihojco.

Najlepše se zahvaljujemo vrtcu Sonček njihovo gostoljubje. Obenem pa se zahvaljujemo tudi družini Anžel–Lara in Tampotisku Pavlica za sponzorstvo večjega dela avtobusnega prevoza.

Z Julijano želiva vsem najinim Zajčkom brezskrbne, dolge počitnice. Tistim, ki bodo septembra prestopili šolski prag, pa veliko novih pozitivnih izzivov in lepe spomine na vrtčevske dni.

Polona Šinkovec, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content