Enota Najdihojca

Glasbena šola Litija-Šmartno se nam predstavi

Učenci Glasbene šole Litija-Šmartno s svojimi mentorji so nam podarili čudovito božično darilo. Povabili so nas namreč v praznično okrašeno dvorano KC Litija, kjer so posebej za nas izvedli čudovito baletno-glasbeno predstavo. Z Božično zgodbo so nas popeljali v pravljični  praznični čas.

Za večino otrok je bilo to prvo srečanje z baletnimi koraki in tolikšnim številom glasbenih instrumentov. Če ste morda pomislili, da so vrtčevski otroci za tovrstno umetnost še premajhni, se motite. Ko je prostor napolnila glasba ob kateri so lahkotno zaplesale baletne plesalke, so razigrani otroški glasovi v dvorani potihnili. Otroci so nepremično obsedeli in obnemeli, pravljično dogajanje na odru jih je popolnoma prevzelo. Prepustili so se živi glasbi, deklice pa so še posebej občudovale lahkotne korake malih baletk.

Nastopajoči bi si ob koncu seveda zaslužili dolg in bučen aplavz, a nežno ploskanje drobnih  ročic ni bilo nič manj iskreno. Iskrice v otroških očeh so povedale vse, njihove misli in pogovore pa še vedno napolnjuje nepozabno doživetje tega lepega decembrskega dopoldneva, za kar se učencem,  strokovnim delavcem in njihovi ravnateljici iskreno zahvaljujemo.

V imenu vrtca Najdihojca, Vida Žontar

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content