Enota Najdihojca

Gibalna urica z našimi malčki

V sredo, 6. marca 2013, so vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic enote Najdihojca organizirale gibalne urice za starše in otroke skupaj. Zbrali smo se ob 17.30 v telovadnici gimnazije Litije. Ko sem prišla skupaj s svojima »ježkoma« kakšno minuto pred pol šesto, sem videla, da bo to res nekaj zanimivega. V telovadnici je bilo že precej malčkov in njihovih staršev pa tudi sestric in bratcev. Prišle so tudi skoraj vse vzgojiteljice in pomočnice iz Najdihojce. Luštno nas je bilo videti športno opravljene in nasmejanih obrazov. Ni lepšega, kot videti svojega otroka, kako brezskrbno teka po telovadnici in se vsake toliko časa ponosno ozre k svojim staršem. Če smo starši mislili, da bomo svoje malčke le opazovali, smo kaj hitro ugotovili, da ne bo tako. Vzgojiteljice so skupaj s pomočniki pripravile športni program. Starši smo sodelovali in telovadili skupaj s svojimi otroci. Na začetku smo za ogrevanje z njimi tekli, jih nosili, vlačili po tleh in telovadili s tulci. Nato so bile na veselje naših malčkov na vrsti športne postaje – poligon. Na njih smo se učili hoditi skozi obroče in metati žogice v koš, učili smo se prav poseben hokej, se igrali z baloni, skakali in se plazili med trakovi, hodili po vrvi in se plazili pod njo, se valjali po blazini, skakali po eni nogi, … in še bi lahko naštevala. Domišljija vzgojiteljic, ki so pripravile program, je delovala s polno paro in vsi smo uživali. V same aktivnosti so se vključile tudi vzgojiteljice in pomočnice. Na koncu smo se skupaj s svojimi malčki ulegli na tla, se sprostili in mislili na čarobni vrt. Ob tem smo skušali odmisliti vse opravke in obveznosti, ki so nas čakali doma.

najdi-gibalna5 najdi-gibalna6

Hitro je minila ura in pol in že je bila ura sedem in s tem konec naše telovadbe. Vzgojiteljice so vedele, da bodo otroci žejni, zato so jim pripravile čaj, ki so ga z užitkom popili. Še preobuli in preoblekli smo se, si pomahali in rahlo utrujeni, vendar veseli in zadovoljni, odšli domov. Starši smo videli, da naši otroci veliko zmorejo in imajo veliko kondicije ter volje, večkrat celo več kot mi.

Hvala vzgojiteljicam in pomočnicam, da so organizirale gibalne urice in hvala za vse aktivnosti, ki so jih pripravile. Res lepo, da smo nekaj časa preživeli vsi skupaj: malčki, starši in vzgojiteljice. Saj vem, da je to služba vzgojiteljic in pomočnic, pa vendarle. Hvala za pozornost, pohvale in spodbude, ki jih dajete našim otrokom in navsezadnje tudi nam staršem. Vsi imamo skupen cilj in to je srečen, vesel in tudi lepo vzgojen otrok.

 A.L.,mamica dveh »ježkov«

Več fotografij je v fotogaleriji.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content