Enota Najdihojca

Gibalna urica s starši

Gibalni razvoj je v ospredju predvsem v prvih letih življenja in poteka od naravnih in preprostih oblik gibanja do zahtevnejših športnih dejavnosti. Otroci z gibanjem pridobivajo raznovrstne gibalne izkušnje, ki jim prinašajo veselje in zadovoljstvo.

Za boljši gibalni razvoj, predvsem pestro obliko gibanja, v vrtcu NAJDIHOJCA vsako leto pripravimo GIBALNO URICO v telovadnici Gimnazije Litija, kamor povabimo otroke s starši. Tudi letošnje druženje je bilo prijetno, aktivno in zabavno. Otroci so s seboj prinesli svoje žoge, v  telovadnici pa so jih čakale različne velikosti drugih žog in blazine.

Starši in otroci so telovadne vaje vzeli zelo resno. Vaje z žogami so izvajali v parih in v manjših skupinah ter se preizkusili pri štafetnih igrah. Tu je bilo opaziti pravi tekmovalni duh, predvsem pri starših. Vse vaje oziroma igre so bile organizirane tako, da so lahko uživali in sodelovali vsi, otroci, starši in stari starši. Prijetno je bilo opazovati ves ta gibalni „živ-žav“, veselje, zagnanost in vztrajnost ter čutiti polno energije.

Čas gibalne urice je prehitro minil. Z zadovoljnimi obrazi in rdečimi lici smo skupaj pospravili rekvizite, se odžejali ter se rahlo utrujeni odpravili domov.

»Tako aktivnost bi bilo lepo imeti večkrat« sem slišala od nekaterih staršev, ko smo odhajali.  Kdo ve, če ne prej, se drugo leto v februarju zagotovo znova vidimo.

Maja Cilenšek, vugojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content