Enota Najdihojca

Dedki in babice v Najdihojci

Stari starši imajo v življenju svojih vnukov pomembno vlogo. Med njimi obstaja posebna vez, ki je nenadomestljiva in jo je potrebno vedno znova negovati. H krepitvi medgeneracijskih odnosov prispevajo tudi srečanja, kakršna že vrsto let pripravljamo v Vrtcu Litija.      

Tudi letos smo dedke in babice v lepem majskem dopoldnevu povabili medse, tokrat smo jih prvič sprejeli v novem vrtcu Najdihojca. Prijetno presenečeni smo bili nad tako številčnim obiskom. Mnogi so temu prilagodili svoje službene obveznosti, nekateri so morali premagati tudi dolgo pot, za druge, upokojene, pa že kar pregovorno velja, da jim vedno primanjkuje časa … A to dopoldne so vsi odložili svoje obveznosti in čutili smo, da jim to ni bilo odveč in da so se z velikim veseljem odzvali našemu vabilu. Prisrčno srečanje je potekalo v zelenem okolju našega igrišča.

Otroci so bili ves teden v nestrpnem pričakovanju njim tako dragocenih gostov, sami so oblikovali vabila in poslikali kamenčke zanje. Svojim babicam in dedkom so ponosno predstavili delček dejavnosti v vrtcu in se jim tako, na sebi lasten način, zahvalili za skrb in ljubezen, ki jim jo izkazujejo. Ob tem nihče ni ostal ravnodušen in tudi kakšna solzica sreče in ganjenosti se je utrnila. Po krajši predstavitvi vseh skupin enote, so se naši obiskovalci zadržali še v medsebojnem klepetu ob kavi in druženju z vnučki. Želimo si, da bi to dopoldne vsi shranili med svoje najlepše spomine.

Vida Žontar

Foto utrinki

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content