Enota Najdihojca

Dedki in babice na obisku v enoti Najdihojca

Vedno in povsod se sliši rek: »Otroci so naše največje bogastvo.« Če bi vprašali otroke, bi najbrž isto veljalo za babice in dedke. Iz enakega razloga je dan, ko slednje povabimo v vrtec, najbolj želen dogodek v šolskem letu za oboje – otroke in stare starše.

Navadno smo tovrstna druženja organizirali v pomladanskem času. Letos pa smo želeli skupne spomine obarvati v jesenske barve. Presenečenje dopoldneva je bil obisk Tete Jeseni. Njene težke uganke smo uspešno rešili, potem pa smo dedke in babice z gibanjem pomagali naučiti pesmico, ki nas jo je naučila že na prvi jesenski dan.

Teta Jesen je odšla obiskat otroke, dedke in babice v drug vrtec, nas pa je čakalo še sladko opravilo – Kostanjev piknik, kjer seveda ni manjkalo pečenega kostanja. Poleg tega nas je v hladnem oblačnem dopoldnevu grel tudi čaj z našega zeliščnega vrta. Žareči obrazi otrok, babic in dedkov bi že površnemu opazovalcu povedali vse.

Vsega lepega je enkrat konec. Vedno. Mi pa imamo moč, da vsaj eno lepo stvar lahko ponovimo. Ravno zato se ob komaj začetem šolskem letu že veselimo naslednjega, ko bodo stari starši zopet del našega bivanja v vrtcu.

Ema Knežević, vzgojiteljica

Fotografije – dedki in babice.
Fotografije – kostanjev piknik.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content