Enota Najdihojca

Črno beli svet igre

V februarju in marcu so otroci v skupini Polžki, ki so stari od 2 do 3 let, preko različnih dejavnostih, spoznavali črno in belo barvo ter ob tem razvijali številne spretnosti.

Otroci so imeli na voljo številne igralne kotičke, v katerih so bili izbrani najrazličnejši materiali, s katerimi so otroci rokovali. Z belo in črno barvo so barvali nestrukturiran material in ob tem razvijali veselje do umetniških dejavnosti. Na črno tablo so risali z belo kredo in ob tem neizmerno uživali. Ponosni so bili, ko so z mokro krpo tablo pobrisali in jo tako pripravili na ponovno uporabo. Rokovali so z belim materialom (umetnim snegom), ga presipali, z njim polnili posodice, v njem iskali črne premete. V glasbenem kotičku so se preizkusili v igranju na instrument z belimi in črnimi tipkami. Imeli so možnost, zmečkati papirnate prtičke, bele in črne barve, in jih razvrstili v bele in črne lončke. Ustvarili sva belo gugalnico s črnimi pikami, kjer so otroci lahko gugali »svoje« dojenčke. Če so želeli, so se odpočili v »mehkem« kotičku, kjer so jih čakale plišaste, črno-bele, igrače. Za otroke sva pripravili kuharski kotiček, s črno in belo posodo ter priborom. Na voljo so imeli modni kotiček, kjer so se oblačili v črna in bela oblačila ter si izbrali primerno obutev.  Za piko na i so v pravljičnem kotičku prisluhnili pravljici Črno belo, katere ilustracije je narisala vzgojiteljica Karmen.

Kaj vse so otroci ob tem spoznali, doživeli, razvili vedo samo oni, da pa si boste lažje predstavljali kaj vse so imeli na voljo si oglejte fotografije na spodnji povezavi (FOTO UTRINKI).

Črno belo igro naših otrok so si ogledale tudi sodelavke iz drugih enot. Kolegialna hospitacija je ena od oblik, ko se strokovni delavci učimo drug od drugega, reflektiramo svoje delo in v strokovni razpravi po hospitaciji razvijamo skupno razumevanje kakovostne prakse. Veseli in ponosni sva, da sva lahko gostile kolegice v našem oddelku in tako predstavile najino delo z otroki.

Teja Šuštar in Karmen J. Ceglar

FOTO UTRINKI

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content