Enota Najdihojca

Telovadec Mitja Petkovšek in gimnastičarka Mojca Rode na obisku

V okviru projekta Športne igrarije z aktivnimi športniki sta nas s svojim obiskom razveselila telovadec in tekmovalec na bradlji, Mitja Petkovšek, dvakratni svetovni prvak, večkratni evropski prvak in nosilec številnih odličij in naša uspešna tekmovalka v ritmični gimnastiki, Mojca Rode.

V športni dvorani smo doživeli nepozabno  gimnastično doživetje. V igrivi tekmovalnosti sta predstavila svoji estetski športni panogi. Mojca je s svojo gracioznostjo prikazala spretnosti z ritmičnimi pripomočki, Mitja pa je z izvedbo telovadnih prvin dokazal, da je vreden vsega občudovanja in spoštovanja. V njuno igro so se z navdušenjem vključili tudi otroci. Izvajali so spretnosti z ritmičnimi pripomočki (žoge, obroči, ritmični trakovi, kiji), svojo moč pa so lahko preverjali tudi na majhni bradlji.

Koliko časa moraš trenirati, da dobiš takšne mišice, kot jih ima Mitja? Kaj moraš jesti? Koliko časa uriš spretnosti, da osvojiš ritmične vragolije? Kje dobiš prelepe obleke za nastop? Ta in še mnoga vprašanja so otroci zastavljali Mojci in Mitju v intervjuju, ki je sledil praktičnemu delu. Prav na vsa vprašanja so otroci dobili odgovore. Kako močan vtis sta pustila,  dokazuje dejstvo, da so ta dan prav vsi otroci pojedli špinačno juho, vsi so po kosilu zaspali … Seveda, zdrava prehrana, gibanje in spanje odločilno vplivata na krepitev telesnih sposobnosti, utrjevanje fizične kondicije in vzdržljivosti.

Prepričani smo, da sta Mojca in Mitja svoje uspehe dosegla z vztrajnostjo in ogromno trdnega dela, s katerim sta nadgradila svoj talent.

Prav je, da že najmlajši otroci iščejo svoje vzornike, iščejo podobne vrednote, kot jih imajo oni. Mojca in Mitja sta prav gotovo med njimi.

Marjana Pušnik, vodja enote

Fotogalerija.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content