Enota Ribica

Z roko v roki premagujemo ovire

Na vroč junijski dan so se  otroci iz enote Ribica ter stanovalci Doma Tisje zbrali v parku pred stavbo Šmelca. In kaj je bil namen našega druženja? Strokovni delavci enote Ribica in uslužbenci Doma Tisje smo pripravili kulturno – športno prireditev. Stanovalci so zaigrali na velike žoge in poskrbeli za prijetno vzdušje ob zvokih Golice. Naši otroci so nato stanovalce popeljali na trim stezo, ki smo jo pripravili v parku in je ponudila vrsto zanimivih gimnastičnih vaj.  Vse zastavljene naloge so, kljub vročini, opravili.
Na naše druženje smo povabili  župana g. Francija Rokavca, ki se prijazno odzval. Predstavili smo mu različne oblike sodelovanja vrtca in doma starejših, ki potekajo preko celega leta. Ob prvi obletnici odprtja enote Tisje so stanovalci in starejši otroci pripravili dramatizacijo »Pod Medvedovim dežnikom«. Ob novem letu smo se ob zvokih flavte ter ob vonju dišečega čaja in piškotov, ki so jih pripravili spretni otroški prsti, sladkali in se poslovili od starega leta. Ob prihodu pomladi smo po reki Savi s pomočjo rafting kluba Vidra spuščali čolničke iz naravnega materiala. Na pustni torek smo rajali v prostorih doma in pregnali zimo. Obiskala nas je tudi devetdesetletna  gospa Marija iz oskrbovanih stanovanj in nam povedala rusko pesmico. Naše celoletno sodelovanje pa smo zaključili s športno prireditvijo v parku.
Vsa naša druženja so polna dobre energije, sproščenosti, medsebojnega spoštovanja in zaupanja. Sožitje generacij je v današnjem času zelo dobrodošlo, saj tudi tako lahko zvišamo kvaliteto življenja v domovih za ostarele. Medsebojna izmenjava izkušenj, učenje drug od drugega, sprejemanje drugačnosti in druženja v različnih oblikah nas bogatijo. Skupaj pa že kujemo načrte za nova druženja, saj imamo v medgeneracijskem centru Šmelc za to odlične pogoje.

Milena Bratkovič, vodja enote Ribica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content