Enota Ribica

Piratsko poletje

Poletni dnevi so v vrtcu zanimivi, saj se otroci zelo veselijo različnih iger z vodo: vodna drča, pretakanje vode, polivanje, igra z vodnimi mlinčki in ležanje na plaži :).

Letošnje poletje je nestanovitno, zato so na obisk prišli pirati. V skupini smo preko slikanic spoznali kdo so pirati, kako živijo, kakšna so piratska pravila (kazni), kaj pijejo in jedo, v kaj so oblečeni, kakšno orožje uporabljajo, kaj pomenijo različne zastave in kaj naredijo z najdenim zakladom.

Otroci so izdelali piratske sablje in klobuke ter narisali in pobarvali piratske ladje. Skupaj z vzgojitelji so naredili piratsko zastava in veliko ladjo ter krmilo s papigo. Otroci se zelo radi igrajo v piratskem kotičku in ropajo po širnih morjih naše igralnice. Na svoji poti večkrat naletijo na ribiške ladje, s katerih si prilastijo vse imetje in ljudi.

V telovadnici se otroci igrajo igre Pirati napadajo, kjer morajo zadeti nasprotnikovo ladjo. Zmaga tisti, ki ima manj bomb na ladji. Na prostem so otroci po predhodno narisanem zemljevidu iskali izgubljeni zaklad. Žal ga zaradi slabega vremena in razburkanega morja še niso našli.

V KOLIKOR GA KDO NAJDE, NAJ JAVI NA PIRATSKO CESTO 3, RIBICA.

Namen teme je spodbujanje otrokove radovednosti med odkrivanjem morskega življenja. Tema se še razvija, saj otroci dnevno odkrivajo nove možnosti za igro preživetja na morju.

Luka Sterle in Monika Virant

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content