Enota Ribica

Pihalni kvintet policijskega orkestra v enoti Ribica

Oblačno majsko dopoldne je v enoti Ribica popestril Pihalni kvintet policijskega orkestra iz Ljubljane. Dve trobenti, pozavna, velik in mali rog so ubrano zaigrali različne zvrsti glasbe.  Ob hudomušni prestavitvi instrumentov je godbenik zastavil glasbene uganke, otroci so iskali  rešitve, ob zvokih »Golice« zaplesali, ob slovenski himni vstali in resno poslušali.

Temu nepozabnemu dogodku so se pridružili tudi oskrbovanci doma Tisje enota Litija. Nekateri na invalidskih vozičkih, nekateri ob palicah in ob spremstvu spremljevalcev so pozorno prisluhnili in z radostjo spremljali otroško razigranost.

Po končani glasbeni predstavi so si otroci ogledali še policijski motor in policijski kombi in ob slikanju podoživeli obisk.

S soodelovanjem s policisti policijske postaje Litija želimo otroke aktivno vključevati k učenju o prometni varnosti, zagotoviti varnost otrok v prometu, želimo ustvariti pozitivno podobo policistov, spoznavanje dela in poslanstva policistov in povečati zaupanje mladih v njihovo delo.

Skupno druženje z oskrbovanci doma Tisje pozitivno vpliva na sožitje in solidarnost med generacijami in je ključna za našo prihodnost. Oskrbovanci so se sprostili, počutili so se sprejete, niso bili osamljeni in s tem krepili duševno in telesno zdravje. S tem smo prispevali, da se je njihova kakovost življenja izboljšala.

Milena Bratkovič, vzgojiteljica in vodja enote

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content