Enota Ribica

Pestro februarsko dogajanje v Ribici

V vrtcu  smo se na slovenski kulturni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja, spomnili največjega slovenskega pesnika dr  Franceta Prešerna.

Otrokom smo predstavili nekaj njegovih del, med katerimi je bila zgodba o Povodnem možu, katero so pripravile in odigrale vzgojiteljice. Otroci so Povodnega moža likovno upodabljali. Skupaj smo zapeli tudi slovensko himno.

V petek, 26. 2. smo obiskali mestni muzej, kjer so nam postavili na ogled muzejsko zbirko, ki govori o pestri zgodovini rudarstva, železniškega in rečnega prometa. Otroci so si z zanimanjem ogledovali razstavljene predmete. Na vprašanje kaj jim je bilo najbolj všeč so odgovarjali; hiše, ki so bile včasih, železničarjeve kape, kurent, vlaki, čoln, ki je imel verigo gor. Vseskozi nas je vodila Tina.

V našo enoto je v ponedeljek, 29. 2. prišla prijazna knjižničarka Tatjana. Na svoj prijeten način je povedala zgodbo o Zaljubljenem zvončku. S seboj je imela nekaj knjig za različne starosti otrok. Tiste, ki so namenjene najmlajšim, knjige pravljic in zgodbic ter mehko knjigo, katero lahko uporabimo kot blazino.

Za konec so otroci ugibali abecedne uganke  in prelistavali knjige.

Ivanka Mlinar, pom. vzgojiteljice

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content