Enota Ribica

Obisk Knjižnice Litija

V tednu od 14. do 18. novembra knjižnice po vsej Sloveniji praznujejo Teden splošnih knjižnic. Ob tej priložnosti smo se vzgojitelji Vijolične in Modre skupine odločili, da skupaj z otroki obiščemo Knjižnico Litija. Knjižničarka Erna nam je najprej predstavila prostore knjižnice, nato pa smo si ogledali knjige iz knjižnih zabojev. Vmes smo tudi malce potelovadili, da smo kasneje lažje sledili zgodbi o Čebeli Adeli.

Naš namen je, da otroci spoznajo knjižnico kot pomembno in hkrati zanimivo ustanovo z veliko različnih kakovostnih knjig, kartonk, zgoščenk in celo didaktičnih igrač, ki si jih lahko izposodimo. Ob tem pa želimo spodbuditi starše k obiskovanju knjižnice in branju kakovostnih vsebin v zgodnjem predbralnem obdobju. Knjiga je učinkovit didaktičen pripomoček, preko katerega si otroci razvijajo socialne veščine, se učijo empatije, se poistovetijo z glavnim junakom, sprejemajo in izražajo različna čustvena stanja in si nenazadnje bogatijo tudi besedni zaklad.

Melita Kuder

“Če želite, da bi bili otroci pametni, jim berite pravljice. Če želite, da bi bili še bolj pametni, jim berite še več pravljic.” – Albert Einstein

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content