Enota Ribica

Lepo je biti skupaj

V mesecu decembru smo z otroki iz vrtca Ribica izvajali različne dejavnosti in se pripravljali na zadnje dni v letu. Praznično okrašeni prostori vrtca, dom muce Copatarice, so nas sami po sebi vabili v vrtec in obljubljali nekaj čarobnega, pravljičnega in nedoživetega.

Teden pred božičem smo začeli sladko, saj je bil ponedeljek čas za peko. Otroške roke so bile ustvarjalne in vsi smo bili ponosni na njihove sladke dobrote. Naslednji dan je bil bolj slavnosten, saj nas je Glasbena šola Litija – Šmartno povabila na svoj nastop ob zaključku leta. Z instrumentalnimi in plesnimi nastopi so nas popeljali v živalski svet glasbe. Uživali smo ob prijetnih zvoka pianina, klarineta, saksofona idr.  ter plesnih talentih baletne šole.

Sredina tedna je bila za nekatere naše otroke prav poseben dan. Njihovi starši so nam zaigrali igrico Zverjasec. O njihovem talentu za igro nismo dvomili, a so nas vseeno navdušili, kot bi bili poklicni igralci. Nasmejani do solz, smo se jim zahvalili z bučnim aplavzom.

Ves december smo pričakovali obisk naših starejših prijateljev iz doma Tisje. Vsako leto nas obišče vse več stanovalcev, katere povabimo na skupno druženje – čajanko. Tokrat smo imeli kratek glasbeni program, kjer smo peli in zaigrali nekaj pesmi. Sledilo je druženje ob čaju in piškotih, ki so jih spekli naši otroci. Popoldne smo imeli še  pohod z lučkami. Pred vrtcem so otroke in starše pričakale prižgane svečke v laternah. Sprehodili smo se preko mostu, do starega  mestnega jedra. Na gozdni poti nas je presenetil skrivnostni pevski zborček, malo naprej pa že znani glas … Dedek Mraz. Prišel nas je pozdraviti in prišepniti na uho, da nas pred vrtcem čakajo darila. In res je bilo tako, ob povratku v vrtec so otroke čakale pisane žoge. Teden smo zaključili s plesnim rajanjem  snežink in s ponovnim snidenjem Dedka Mraza.

Zimska družba je z voščilom in s toplim  stiskom rok  polepšala dan tudi starejšim v domu Tisje. V decembru je bilo vsega dovolj za našo neizmerno srečo, veselje, razigranost in spletanje prijateljskih vezi. Zato se objemimo in naredimo še bolj čarobno leto 2018.  Vse dobro vam želimo!

Marjanca, Janja in Melita

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content