Enota Ribica

Kulturni praznik v Šmelcu

Druženje otrok Vrtca Litija  in Glasbene šole Litija-Šmartno je tradicionalno. To sodelovanje smo letos še nadgradili. Otroci iz enote Ribica so sodelovali na koncertu skladb slovenskih avtorjev ob kulturnem prazniku in otvoritvi razstave slik Gabriele Hauptman. Zborček otrok, starih od štiri do šest let, je zapel Zdravljico (F. Prešeren/ S. Premrl) . Vsi v dvorani so spoštljivo vstali in poslušali sproščeno in ubrano petje otrok. Obiskovalci niso ostali ravnodušni. Pritajeno so zaploskali. Na tej prireditvi so sodelovali tudi stanovalci doma Tisje z recitacijami  in seveda mladi  instrumentalisti glasbene šole pod vodstvom mentorjev.

Povezovalne dejavnosti v naši zgradbi postajajo vsakdan. Učenci glasbene šole so popestrili novoletno čajanko v vrtcu  za stanovalce doma Tisje, Varstveno delavni center je pričel z delovanjem in je obiskal prostore vrtca, sodelujejo tudi v pevskem zboru doma Tisje, skupaj se bomo udeležili otroškega karnevala na pustni torek. Načrtujemo pa še kar nekaj dejavnosti, ki bodo potekale skozi celo leto.

Življenje v Šmelcu je prava zakladnica izkušenj, znanj, priložnosti, ki  nudi priložnost vsem generacijam, da se učijo, da sprejmejo drugačnost, da premagajo strah pred staranjem, hibami, daje energijo in zmanjšuje depresivna stanja, zmanjšuje izoliranost, napolni praznino mladim, ki nimajo stikov s takšno populacijo, ohranja zgodbe, zgodovino.

Zapisala Milena Bratkovič, vodje enote Ribica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content