Enota Ribica

Ko se mamice spremenijo v gozdne živali

Prišla je Babica Zima! Obiskala je otroke v vrtcu Ribica in s seboj pripeljala še gozdne živali, ki so iskale tople in svetlejše kožuhe, da bodo pripravljene na mrzle zimske dni. Otroci so z velikimi očmi spremljali predstavo, ki smo jo ob pomoči vzgojiteljic in vzgojiteljev vrtca Ribice pripravile mamice otrok.

Za hip smo se mamice vrnile v čas čarobnega otroštva, kjer so pravljice še kako žive. Doživeto smo pripovedovale celotno zgodbo in se spremenile v Babico Zimo, ki v svoji ledeni koči skubi snežni puh ter ptico, ki svobodno leta na nebu, v  rjavega medveda in živahnega zajčka ter v veverico in strašnega volka. Otroci so nas z zanimanjem spremljali v vlogi živalic, se dotikali naših repkov, ušes, kril in kožuhov, ko smo se pomikale med njimi. Navdušeno so gledali naš živalski ples in srce nam je igralo, ko smo čutile dotike otrok in začutile njihovo veselje. Med predstavo so se naše oči srečevale z očmi naših otrok, ki so nas ponosno opazovali in na njihovih malih obrazih je zažarel velik nasmeh. Takrat smo tudi same začutile, da je bilo vredno časa in truda.

Ob koncu predstave smo skupaj poiskali še Dedka Mraza, ki so ga otroci že nestrpno pričakovali. Pozdravili so ga s pesmijo, mamice pa smo obdarovanje doživljale skozi oči svojih otrok. Kaj kmalu smo se tudi same z igrivimi nasmehi stisnile k Dedku Mrazu. Za vse je bila izkušnja zelo sproščena in neverjetno zabavna. Mamice smo s pripravo in izvedbo predstave dobile  tudi edinstven vpogled v delo in poslanstvo vzgojiteljic in vzgojiteljev. Vsi skupaj smo zaključili, da bomo takšen projekt zagotovo še kdaj ponovili.

Mamice 🙂

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content