Enota Ribica

Enota Ribica sodelovala na 1. medgeneracijskem festivalu povezanosti v Litiji

V drugem septembrskem tednu letošnjega leta, je bila enota Ribica aktivno vključena v dogajanje na 1. Festivalu medgeneracijskega povezovanja v občini Litija.
1 dan: V sredo so otroci Modre skupine pripravili trim stezo z nalogami na igrišču doma Tisje. Otroci so skupaj z varovanci doma Tisje izvajali različne naloge za krepitev ramenskega obroča, krepitev pozornosti in natančnosti. Morali so razgibati svoje telo, premagovati ovire na poti in ciljati v tarčo. Udeleženci so bili zelo aktivni, saj so se med izvajanjem nalog pogovarjali, si pomagali in se opazovali. Po gibalni dejavnosti so vsi udeleženci dobili prigrizek in sok. Otrokom je bilo njihovo igrišče zelo všeč. Pravijo, da se želijo še kdaj vrniti.
2 dan: V četrtek so varovanci doma Tisje prišli na obisk v enoto Ribica, kjer smo skupaj ustvarjali sončnice za jesensko dekoracijo vrtca. Delavnica je bila sestavljena iz treh delov. Najprej smo mečkali kroglice iz krep papirja, nato smo nastrigli cvetne liste za sončnico ter jih v zadnjem koraku nalepili okrog sredine. Otroci in varovanci so skupaj opravili vse likovne naloge in s skupnimi močmi okrasili vrtec v pravi jesenski raj.
Trenutki, v katerih se povežejo različne generacije, so posebej izjemni. Starostniki so z otroki vedno umirjeni in potrpežljivi, opazujejo jih z občudovanjem in se jim čudijo na vsakem koraku. Otroci pa prav tako z veliko vnemo sodelujejo in jim pomagajo v situacijah, ko varovanci, zaradi svojih posebnosti, ne zmorejo opraviti določene naloge.

Kljub temu, da se tudi najstarejši otroci septembra privajajo na nove vzgojitelje, okolje in zahteve, so v sodelovanju z domom Tisje pokazali, da zmorejo opraviti tudi s težjimi izzivi v prvih vrtčevskih dneh.

Luka Sterle

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content