Enota Ribica

Eno jabolko prežene zdravnika stran

Tako se je v mesecu januarju glasil naš slogan. Celotni mesec smo posvetili skrbi za naše zdravje. Otrokom smo želeli približati zdrave navade v vsakdanjem načinu življenja. Tega se strokovni delavci v enoti dobro zavedamo, zato poskrbimo, da je gibanje vsakodnevna rutina.

Medse smo povabili ga. Lidijo Jeršin, medicinsko sestro iz litijskega zdravstvenega doma. Otroci so preko igre spoznali zdravniške instrumente, katere uporablja zdravnik pri pregledu  ljudi. Starejši otroci, pa so spoznavali človeško telo bolj podrobno. Naučili so se poimenovati dele telesa in spoznali delovanje organov. Pogovarjali smo se o zdravi hrani in jo tudi preizkušali. Otroci so naredili prehransko piramido in preizkušali različne okuse hrane. Našli smo podobnosti med organi in hrano (možgani – oreh, oko – korenček, jetra ̶ rdeča pesa, ledvica  ̶  fižol, srce  ̶  paradižnik).

Na temo zdravja smo spoznavali poklice (zdravnik, medicinska sestra in  farmacevt), otroci so se v vloge zelo dobro vživeli, saj se jih še vedno radi igrajo. Najmlajši so nam ob zaključku, pripravili sadno – zelenjavni napitek.

Ugotovili smo, da so gibanje, svež zrak in zdrava prehrana recept za zdravo življenje. Želimo si, da bomo z novim znanjem »zaplavali« v bolj zdrave sončne dni, polnih energije in dobre volje.

Marjanca Zakrajšek, pom. vzgojiteljice

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content