Enota Ribica

Dobili bomo dojenčka

V skupini zelene sobe smo v marcu v okviru mesene teme DRUŽINA spoznavali, kako smo prišli na svet. Najprej smo prebirali zgodbice ter si ogledali risanko na to temo.

Otroci so ob pomoči slikanice spoznali, kako dojenček pride na svet in ob tem spoznavali tudi, kako se skrbi za dojenčka. To so pridno uporabljali pri igri vlog v kotičku: vživljali so se v vlogo mamice, v vlogi očeta so kopali svoje igrače – dojenčke … Dojenčke so tudi previli, jih nahranili in se z njim primerjali – v čem so si podobni, v čem se razlikujejo. Vadili in spoznavali smo tudi pestovanje dojenčka, na kaj moramo biti previdni oziroma kako paziti nanj.

Cel mesec smo z otroki spoznavali svojo družino, družinske člane in njihovo vlogo. Spoznavali smo razlike med spoloma tako pri sebi kot pri odraslih. Skozi projekt so otroci spoznavali, kako se otrok razvija v mamičinem trebuhu, poleg tega pa tudi ponovili skrb za svoje zdravje.

Otroke so dejavnosti navdušile in igre se kar niso naveličali, tako da vsi skupaj komaj čakamo na nove družinske člane 🙂

Tanja Hauptman, dipl. vzgojiteljica

Fotogalerija.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content