Enota Taček

Uspešni športniki v našem okolju

Prav vsi ljudje smo ponosni, če poznamo kakšno uspešno ali znano osebo. Če pa je le ta obiskovala naš vrtec,  je ta ponos še  toliko večji.

Tako je vrtec Taček ob zaključku teme o zimskih športih, obiskal naš nekdanji varovanec, Rok Juvančič. Rok se že vrsto let ukvarja s smučarskimi skoki. Svoje prve otroške skoke je naredil na bližnji skakalnici v Kisovcu, skočil pa je tudi že v Oberstdorfu in v naši Planici. Seveda pa še na mnogo drugih skakalnicah. Zaupal nam je, da ga je bilo  pri prvem skoku malce strah in da je za trenutek kar zaprl oči.
??????????????????????????????? FEBRUAR (88)
Otrokom je pokazal svoje smuči, ki pa jih v igralnici zaradi  velikosti ni mogel postaviti pokonci.  Ogledali smo si lahko todi njegov dres, čelado, očala in njegove medalje ter pokal. Povedal  nam je, kako poteka njegov trening in z nami naredil nekaj vaj.  Ker pa Rok poleg skokov trenira tudi tek na smučeh, temu se reče nordijska kombinacija, smo lahko pogledali tudi  opremo za tek. Otroci so tako imeli možnost primerjanja tekaških in skakalnih smuči.
??????????????????????????????? FEBRUAR (93)
Roku se zahvaljujemo za obisk in mu želimo še veliko dolgih skokov in hitro pretečenih kilometrov.

Mojca Grošelj Radulovič, vodja enote Taček

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content