Enota Taček

Tačke pomagačke

Naš vrtec stoji v vaškem okolju in mimo njega vodi makadamska pot do reke Sava. Pot je priljubljena tudi za sprehajalce psov, s katerimi se ob bivanju na prostem večkrat srečamo. Kot vzgojiteljici so se mi večkrat pojavljala vprašanje o varnem stiku med psi in otroki, kajti oboji so lahko nepredvidljivi. To je bil razlog, da smo k sodelovanju povabili prostovoljno društvo Tačke pomagačke.

V vrtcu sta nas obiskali dolgodlaka čivava Linda ter njena vodnica, gospa Maja Bregar. Otrokom je demonstrirala, kako se morajo zaščititi ob morebitnem napadu psa. Naučila jih je, da psa nikoli ne smejo prijeti brez dovoljenja lastnika. Ob srečanju s psom brez lastnika, pa se z njim ne sme navezati očesnega stika, temveč le obstati pri miru in gledati v tla. Otroke je poučila, da je imeti psa tudi odgovornost. Pokazala jim je, kako je potrebno psa negovati, ga hraniti in se z njim tudi igrati.

Linda - Tačke pomagačke01 Linda - Tačke pomagačke05

Linda - Tačke pomagačke07 Linda - Tačke pomagačke10

Otroci so vse pridobljeno znanje uporabili že v naslednjih dneh, ko smo odšli na sprehod do podružnične šole. Drug drugega so opozarjali o ravnanju, ko smo srečali neznanega psa.

Zahvaljujem se društvu Tačke pomagačke in gospe Maji za obisk in podeljeno znanje ter izkušnje.

Mojca Grošelj Radulovič

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content