Enota Taček

Spanje v vrtcu

V dogovoru z najstarejšimi otroki  smo v sredo, 26. 5. 2021, preživeli kar celo noč v vrtcu. Otroci so ob 17. uri prišli nazaj v vrtec, opremljeni s pižamami, družabnimi igrami ter napomembnejšo opremo, baterijskimi svetilkami. Ravno v sredo je bila polna luna. In če imaš res srečo, na ta dan mogoče vidiš vile, ki plešejo naokoli.

Otroci so bili zelo vznemirjeni, polni pričakovanj in vprašanj, kot so: Kdaj bomo jedli?, Ali se bomo tuširali?, Kje si bomo umili zobke?, Kdo nam bo pripravil večerjo?, Ali bova vzgojiteljici tudi spali in kje?  Maša in Ajda sta v vrtec prinesli pekače za peko vafljev in prirava mase ter nadevov nam je vzela toliko časa, da se je zunaj že stemnilo. Po odlični večerji, kjer smo spoznali »ruski bife«, smo se odpravili na sprehod z opazovanjem senc, ki jih delajo baterijske svetilke. Okolica vrtca je v nočnem času popolnoma drugačna. In imeli smo res srečo, ker smo s skrbnim opazovanjem našli sledi, ki jih je pustila vila. Sledili smo jim in skrivoma opazovali njen ples. O njem so otroci navdušeno pripovedovali še nekaj dni ter svoje vtise prenesli z risanjem na papir. Po prihodu s sprehoda so se otroci preoblekli v pižame, si umili zobke in zaplesali ob glasbi po njihovi želji. Sledila je priprava ležišč ter ogled filma o slovenskem junaku, Kekcu. Večer je bil kar prekratek in sploh ni bilo časa, da bi pomislili na starše.

Verjamem, da bodo otroci to pravljično domišljisko izkušnjo ponesli s seboj v življenje kot prijeten spomin na vrtčevske dni.

Mojca Grošelj Radulovič

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content