Enota Sonček

La, la, la, la, la, la, že jesen je k nam prišla, la, la, la, la, la, la!

Nekaj zelenih, nekaj rdečih, nekaj rjavih in nekaj oranžnih listkov. Zagotovo se bliža jesen! Ampak, kje je teta Jesen? Kje jo naj iščemo? Kaj počne? Je morda zaposlena? Najbolje, da jo gremo poiskati.

Na poti pa presenečenje! Otroci so našli buče, na katerih so bile puščice. Po tehtnem premisleku so ugotovili, da zagotovo kažejo smer, kateri morajo slediti. Po poti je bilo vedno več buč, ki so nas vodile v gozd pa vse do jase, kjer smo kmalu zaslišali petje. Izza drevesa se je prikazala teta Jesen! Kako čudovito presenečenje! Hitro smo stopili do nje in si ogledali njeno čudovito jesensko obleko ter vso naravo, ki ji je že dala pridih prave jeseni! Opravila je res čudovito delo! A hitro nam je potožila, da ima pred seboj še ogromno dela in ne ve kako ji bo uspelo vse listke obarvati v barve jeseni. Povprašala je otroke, če bi ji lahko pomagali pri njenem delu. Otroci so bili nad idejo navdušeni in so takoj poprijeli za čopiče in začeli z barvanjem listkov. Kmalu je narava postajala jesensko pisana in obarvana. Ko so zaključili z barvanjem, se jim je teta Jesen iz srca zahvalila in prosila za skupne fotografije, ki nas bodo vse spominjale na skupno dogodivščino.

 

Kmalu se je teta Jesen poslovila in odšla naprej. Otroci so bili veseli, da jim je teta Jesen pričarala tako čudovit in pisan dan, ki si ga bodo ohranili v lepem spominu!

Vida Kristan

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content