Enota Sonček

Ureditev prostora za najmlajše

September je začetek novega vrtčevskega leta in takrat se tudi v vrtcu oblikujejo nove skupine. V enoti Sonček sta se ponovno oblikovali dve kombinirani skupini po devetnajst otrok. Tako je nekaj otrok ostalo v isti skupini kot prejšnje leto, nekaj se jih je preselilo iz sosednjega oddelka, hkrati pa se nam je pridružilo enajst novincev.
September je mesec, ko se v vrtcu spoznavamo, seznanjamo z dnevno rutino, igramo in osvojimo prostor. V tem času vzgojiteljice opazujemo otroke in glede na starost in interese oblikujemo igralne kotičke. Pri kombiniranih skupinah je to veliko teže in velik izziv za nas vzgojiteljice.
Letošnje leto je v obeh skupinah skupaj trinajst otrok prvega starostnega obdobja in zato smo se vzgojiteljice odločile, da uredimo varen prostor namenjen le našim najmlajšim. Ker nam avla vrtca to omogoča, sta nam hišnika postavila varnostno ograjo med avlo in garderobo. Prostor smo opremile z blazinami in primernimi igračami. Tu se družijo in igrajo najmlajši otroci obeh skupin; plešejo, opazujejo slikanice, gradijo iz konstruktorjev in včasih zaspijo. Starejši otroci se medtem v igralnicah   igrajo z drobnimi materiali, Montessori didaktičnimi sredstvi, poslušajo pravljice, pripravljajo dramatizacijo za starše, babice in dedke. O tem pa vam poročamo v mesecu oktobru.

IMG_2239 IMG_2327

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljice

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content