Enota Sonček

Stara hruška pripoveduje

September, konec počitnic in začetek novih pustolovščin ter raziskovanj v enoti Sonček. Dnevi so prekratki za uresničitev vseh idej, sprehodov in opazovanj narave ter igre z novimi prijatelji.

Jesen nam je postregla z obilo sadja in to smo iskoristili tako, da smo skuhali marmelado iz hrušk, jabolk, grozdja in sliv. Pod staro hruško smo pobirali hruške, jabolka, slive in grozdje pa so tako kot steklene kozarčke prinesli otroci od doma. Sadje smo oprali, ga narezali na manjše koščke, jih dali v velik lonec, dodali sladkor in odnesli v kuhinjo, kjer se je marmelada počasi kuhala. Medtem so otroci naredili nalepke za na kozarce. Naslednji dan so na pokrove napolnjenih kozarcev privezali še okrogel kos blaga.

hruške2

Teto jesen smo našli po sledeh, ki nam jih je puščala ob poti in z opazovanjem dreves, ki so bila polna sadja ter obarvana s pisanimi listi. Pod staro hruško smo ji nato pomagali pobarvati liste z jesenskimi barvami, se pogostili s sadjem in čajem.

hruška3  hruške1

Poslušali smo zgodbo Zvonček in hruške.

Otroci so ustvarjali izdelke na temo jesenskega sadja tako z gubanjem papirja, striženjem,lepljenjem, risanjem, kot tudi z gnetenjem slanega testa. Osvojili so dve pesmici in eno  sladko vam povemo.

MARMELADA (Anja Štefan)

Tri sladke, mehke hruškice
tri hruškice dišeče,
je jež povezal v culico
in zdaj domov jo vleče.

 Čez kamenčke, čez vejice
in čez grmovje mlado:
doma razveže culico
in najde…  marmelado.

Vida Kristan, vodja enote

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content