Enota Sonček

Roditeljski sestanek malo drugače

Zadnji roditeljski sestanek v enoti Sonček smo pripravili malo drugače kot običajno. Večinoma  za ta dogodek določimo uro, ko je vrtec zaprt in se starši sami vrnejo nazaj. Da bi staršem vsaj malo olajšale obveznosti, katerih konec šolskega leta ne manjka, smo skupaj z otroki pripravile igro vlog na temo avtobusne postaje.

Vsi otroci iz skupine Muc so tega dne ostali v vrtcu do četrte ure. Ko so prišli njihovi starši,  se je igra  začela. Vsak otrok je imel drugačno vlogo delavca, ki je zaposlen na avtobusni postaji. Najprej je starše pričakala bančna uslužbenka, pri kateri je vsak dobil bančno kartico, s katero je nato odšel do bankomata. Tam so dobili denar – bone za naslednje nakupe.

Na postaji so lahko kupili sok, obiskali trgovino s spominki, trafiko s časopisi in revijami ter se posladkali s piškoti, kavo in sladoledom. Kupili so si tudi karto za avtobus ter kino. Po vseh nakupih je bil čas za odhod na avtobus, kjer sta jih pričakala voznik in policist, ki je preveril, če so vsi potniki privezani. Vmes je bilo potrebno natočiti še bencin. Med vožnjo do kina so otroci zapeli pesmico Z avtobusom k teti (J. Bitenc).

Predstava se je pričela s plesno točko Ko si srečen in nadaljevala z deklamacijo Presta in Letalo. Preko projekcije smo skupaj s starši in otroki podoživeli preteklo leto polno novih doživetij in spoznanj.

Tudi otroci iz mlajše skupine Mišk so bili letos prisotni na roditeljskemu sestanku. Starši so se posedli in otroci so jim povedali bibarije, ki so se jih naučili: Klin, klin, klan, Kako biba pozdravi, Miška in krtek (M. Voglar) ter zapeli pesmici o pikapolonici in metuljčku. Prvič so tudi odigrali dramatizacijo Trije metulji. Potem je vsak otrok odšel po svojega starša in skupaj smo naredili velik krog. Zapeli in zaplesali smo rajalno pesmico Pesem o prijateljstvu. Ogledali smo si nekaj fotografij in jih skupaj z otroki pokomentirali. Otroci so odšli z Jeleno na hodnik ter pripravili pogostitev za starše.

Zdenka Juvan Nagode

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content