Enota Sonček

Marčevsko dogajanje v enoti Sonček

V mesecu marcu smo se veliko pogovarjali o družini, družinskih članih, njihovi vlogi v družini in o delu, ki ga opravljajo. V igralnicah smo si uredili kotičke z delavnico in pralnico. Delavnico smo poimenovali kar očkova delavnica in v njej so otroci razstavljali in popravljali pokvarjene telefone, fotoaparate in ostale stvari, ki so jih prinesli od doma. Pralnica je bila opremljena z likalniki, vrvico za sušenje perila in telefonom, da so perice lahko poklicale serviserja, če se je pokvaril likalnik ali radio.

Otroci so v različnih likovnih tehnikah upodabljali mamice in očije. Starši otrok so nam posredovali fotografije družinskih članov, ki smo ji nato plastificirale. Vse fotografije smo dali v eno košarico, potem pa so jih morali otroci pravilno razvrščati po družinah.

Osmega marca smo nastopili na prireditvi ob dnevu žena v telovadnici Oš Vače. Pripravili smo dve točki, v prvi so nastopali dečki z deklamacijo za mamico, v drugi pa deklice s pesmico Majhna sem bila.

Sredi marca je potekal plavalni tečaj v Šmartnem pri Litiji za predšolske otroke, ki pa so se ga, zaradi prebolevanja  noric, udeležili le štirje otroci od devetih.

Na materinski dan smo v popoldanskih urah povabile otroke in njihove očke, da potelovadimo in se poigramo v telovadnici. Čeprav je zunaj močno snežilo, je bilo vzdušje v telovadnici razigrano, ko so se očiji in dva dedija lovili in tekmovali s svojimi otroki. Ko smo končali telovadno urico, smo v igralnici izdelali še rože za mamin praznik.

Našemu povabilu, da predstavi svoj poklic natakarja, se je z veseljem odzval Lanin oči David. V avli vrtca smo postavili mize, jih pogrnili z belimi prti in nanje postavili rože. Gospod David nam je pripravil zelo okusne koktejle  zelene in oranžne  barve.

Konec meseca pa so nas obiskali otroci dveh skupin iz litijske enote Medvedek. Družili, igrali smo se ves dopoldan, a je čas za slovo prehitro prišel. Ob odhodu smo si izmenjali darila in pomahali novim prijateljem v slovo.

Pred velikonočnimi prazniki smo se združili in skupno ustvarjali velikonočne izdelke, kot so piščančki iz volne, jajčki iz jajčne embalaže, kokoške iz lepenke.

Žal pa nismo našli deklice Pomladi, ki jo že vsi nestrpno pričakujemo.

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljice

Foto utrinki.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content