Enota Sonček

Kakšen mora biti gasilec?

V mesecu oktobru smo se pogovarjali o gasilcih, njihovem delu, kako se pripravljajo na naloge in kje domujejo  gasilski avtomobili. Za začetek smo si od zunaj ogledali naš gasilski dom na Vačah in spoznali zgodbo o zaščitnku gasilcev svetem Florjanu. Otroci so skozi igro spoznavali kako morajo postopati v primeru požara in to utrjevali ob namišljeni evakuaciji otrok iz vrtca.

gasilci 009  GASILCI 005

Otroci so razmišljali kakšen mora biti gasilec, da lahko pomaga drugim ljudem in tudi živalim. Povedali so, da mora biti močan, pogumen, hiter, dober, spreten in podrobno opisali opremo, ki jo mora imeti vsak gasilec. Maks, deček iz skupine Mišk, se nam je predstavil v pravi gasilski opremi.

GASILCI 008  gasilci 017

Ko bom velik bom gasilec, je velika želja marsikaterega otroka in za nekaj časa so se lahko preiskusili v tej vlogi, ko smo s pravo gasilsko cevjo v rokah po šoli in vrtcu  iskali morebitni požar. V sobi smo naredili tudi gasilski dom, v njem pa so se otroci spremenili v gasilce. Eden izmed njih je sprejemal klice na pomoč na številki 112, nato pa je navodila posredoval po »telefonu« v zgornje nadstropje gasilskega doma in »gasilci« so takoj krenili do požara. Veliko smo ustvarjali in nekaj teh izdelkov si lahko ogledate v litijskem zdravstvenem domu prav tako prirejeno pesmico o gasilskem avtu.

 Na koncu pa še gasilski pozdrav NA POMOČ.

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content