Enota Sonček

Jesenska opravila na kmetiji

Lepo jesensko vreme smo v enoti Sonček izkoristili za obisk ekološke kmetije Knez v Lošcah. Bilo je toplo, sončno petkovo jutro. V dolini je ležala megla, otroci starejših treh letnikov pa so obuli v škornje, vzeli svoje nahrbtnike s kruhom ter pijačo in se podali na pot.

Na kmetiji smo si najprej ogledali  slovenske avtohtone pujse – kraško poljsko pasmo. Med opazovanjem pujsov so se nam približale koze, pobožali smo še njih in nato odšli na delo. Razdelili smo se na tri skupine. Na dvorišču kmetije je bil kup koruze, ki jo je ena skupina začela ličkati. Druga skupina se je podala na bližnjo njivo, kjer so pulili repo in korenje, tretja skupina pa je odšla do roba gozda, kjer smo nabirali suhljad, kurili ogenj in iskali kostanj.

oktober 2013 037  oktober 2013 023

Otroci so vsa opravila vzeli zelo resno in po svojih močeh kar najbolje opravili naloge. Skupine so se po določenem času zamenjale, tako da so vsi otroci sodelovali pri vseh nalogah. S seboj smo v nahrbtnikih imeli tudi kruh in čaj, pomalicali smo kar na njivi. Nekateri otroci so prvič sodelovali pri puljenju repe in ličkanju.

Ob delu nam je čas prehitro minil in vrniti smo se morali v vrtec na kosilo, ki nam je ta dan še posebno teknilo.

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljice

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content