Enota Sonček

Evakuacija v Sončku

V oktobru, mesecu požarne varnosti, smo v enoti Sonček na Vačah z otroki izvedli več aktivnosti. Vzgojitelji smo otrokom naredili kotiček, kjer so lahko preizkusili v vlogi gasilca. Iz plastičnih cevi smo naredili gasilske cevi, s katerimi so otroci lahko gasili narisan ogenj.

Izvedli smo tudi evakuacijsko vajo. Po sproženju alarma smo najmlajše otroke posedle v posteljico na kolesih in jih pripeljale do zbirnega mesta. Tudi skupini s starejšimi otroki sta varno prispeli. Po tem, ko so gasilci oznanili konec nevarnosti, so nas pohvalili, da smo vajo uspešno izvedli in da smo se previdno, hitro ter umirjeno umaknili iz prostorov v vrtcu.

Nato so gasilci otroke seznanili s svojim poklicem. Starejšo skupino je obiskal očka, poklicni gasilec in otrokom predstavil vso zaščitno opremo, ki jo gasilec potrebuje v primeru požara. Vse tri skupine smo  odpeljali v gasilski dom, kjer so jim gasilci PGD Vače  razkazali vso gasilsko opremo ter gasilski avto. Evakuacijska vaja je bila poučna, saj so se prav tako naučili, katero številko je potrebno poklicati v primeru požara, hkrati so se otroci zelo zabavali. Gasilci so namreč uprizorili manjši zavarovan ogenj, otroci so ga z razdalje opazovali, vsak pa ga je lahko s pomočjo gasilca skušal pogasiti.

Varnost je v vrtcu zelo pomembna, zato smo z aktivnostmi pri otrocih in vzgojiteljih ozavestili pomen varnosti in hiter ter učinkovit odziv.

Jelena Šlankovič

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content