Enota Sonček

Dinozavri v enoti Sonček

Sredi januarja so se v prostore vrtca na Vačah začeli naseljevati raznovrstni dinozavri. Otroci so preko knjig, videoposnetkov in dinozavrov – igrač začeli spoznavati izginuli svet velikih in malih dinozavrov.

Prostor v igralnici smo ozelenili s palmami in lianami, v mivko smo skrili dinozavrove kosti, ki so jih nato kot pravi paleontologi z žličkami in čopiči ponovno izkopali in ponovno sestavili v stegozavra, diplodoka, tiranozavra in spinozavra.

Leseni sod smo spremenili v veliko dinozavrovo jajce z mehko oblogo, v katerega je otrok lahko splezal in v njem gledal knjige. Naredil smo kosti z magneti iz katerih so na magnetni tabli sestavljali skelet tiranozavra. Upodabljali so jih v različnih likovnih tehnikah, delali njihove odtise v das masi, sestavljali iz kock, plesali dino ples in se naučili pesmico o dinozavrovemu mladičku.

Pravo doživetje je bilo tudi opazovanje dinozavrovega jajca iz katerega se je po treh dneh naposled izvalil diplodok. Otroci sedaj vedo, da je to rastlinojedi dinozaver poznajo pa tudi nekaj mesojedih. Po igralnici smo merili koliko so bili dolgi ter visoki in za nekatere smo morali odpreti vrata in meriti še naprej.

Izvedeli so, da se ljudje in dinozavri nikoli niso srečali. V nas so prebudili veliko vprašanj in na nekatera še vedno ne znamo odgovoriti.

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljice

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content