Enota Sonček

Decembrsko dogajanje v enoti Sonček

Praznični december smo začeli s sodelovanjem na Andrejevem sejmu na Vačah, kjer smo prodajali piškote v kozarcih,  okrašenimi z Das maso, voščilnice ter lesene tablice z imeni otrok in  risbo njihove figure upodobljene v lesu. Vse našteto so nam pomagali izdelati starši in otroci na skupni delavnici.

Z vsakim novim dnem smo prižgali lučko in nanjo zapisali željo. Lučke smo izdelali iz odpadne embalaže in jih obešali v avlo vrtca in tako oblikovali adventni koledar.

Za razstavo v Zdravstvenem domu Litija smo risali snežake, slikali  zimsko pokrajino, strigli ter lepili škrate in zapisali nekaj pesmic, ki smo se jih naučili.

Obiskal nas je tudi Dedek Mraz, ki smo ga letos pričakali skupaj z otroki iz osnovne šole. Sprejeli smo ga s pesmijo in deklamacijami. Razveselili smo se vseh daril in dobrih želja za prihodnje leto ter se za spomin še fotografirali.

V teh prazničnih dneh smo zbirali tudi stare svetilke, ki so bile razstavljene v avli vrtca. Otroci so občudovali njihovo moč oddajanja svetlobe.

Pripravili smo nastop za starše in za vse, ki nas radi pridejo pogledat. Nastop je potekal v sproščenem vzdušju, petju deklamaciji, igri in smehu. Nastop so povezovali starši z pantomimičnem prikazom naslova pesmi. Na koncu otroškega nastopa je sledilo še presenečenje za otroke, ko je šest mamic  na odru odigralo zgodbico Zrcalce. Sledil je bazar, kjer so starši otrokom »prodajali« igrače in oblačila za sončkove evre. Tako si je vsak otrok lahko kupil kar mu je ustrezalo. Ker je to čas obdarovanj, nekateri pa te možnosti nimajo, smo starše povabile, da prispevajo za Mladinski center otroška oblačila, obutev, igrače ter hrano za Larino zvezdico. Tako smo vse stvari, ki se na bazarju niso »prodale« poslale v Litijo. Starši so se na povabilo za zbiranje odzvali zelo pozitivno in velikodušno zato se jim zahvaljujemo  za vse darovano.

Konec meseca smo pekli medenjake in kekse za slavnostno čajanko, kjer smo se lepo oblekli in zaplesali. Seveda ob vseh teh dejavnostih nismo pozabili na igro in veselje na snegu, ko je še bil . Vsi skupaj vam želimo, da si novo leto naredimo pozitivno zase in za vse okoli nas.

Zdenka Juvan Nagode, pom. vzgojiteljice

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content